top of page

Betalar jag för hela sommaren även om jag har hunden hemma under semestern?
Ja, man kan säga att du hyr din plats precis som när du hyr en lägenhet, du betalar hyran även över semestern. Du betalar alltså inte för de dagar du nyttjar platsen. Vi betalar full hyra även när vi inte nyttjar lokalerna. På Vaksala Hunddagis har du dock 25% rabatt under en av sommarmånaderna.

Tar ni emot hundar enstaka gånger?
Generellt sett nej, i och med att vi arbetar med hundar i flock kan vi inte ta emot hundar bara över en dag då vi helt enkelt saknar utrymme för att ge din hund en egen box. All våra rum är vanligen fullsatta. Våra ordinarie dagishundar skolas in långsamt i sin grupp under fyra veckor för att säkerställa att de får bästa möjliga förutsättning att trivas med sin dagisgrupp. Vi kan under lågsäsong ibland erbjuda enstaka strödagar eller veckor under förutsättning att vi har ett ledigt rum.

Hur gammal måste hunden vara för att börja hos er?
Vi tar emot grundvaccinerade hundar. DVS. din hund måste ha fått sin grundvaccination. Vid inskolning av yngre hundar får de inga långa promenader, utan flera korta rastningar och oftast börjar de långsamt i sin tilltänkta grupp och spenderar mer tid med personalen.

Klipper ni klor på hundarna?
Ja, om ni önskar kloklipp och er hund inte är ovanligt rädd om sina tassar så ingår ett kloklipp per månad i dagisavgiften. Önskar man köpa till extra kloklipp går det bra för en rabatterad avgift om 100:- (ord.pris 150:- för utomstående kunder)

Min hund är inte så duktig på att gå i koppel, tar ni emot den ändå?
Vi önskar att hundarna går relativt bra i koppel då vi promenerar mycket. Om du behöver hjälp med koppelträningen så hjälper vi dig gärna i rätt riktning och i gott samarbete mellan ägare och dagis brukar koppelgåendet lösa sig ganska snabbt. För säkerhets skull promenerar vi i våra egna gummerade koppel och vid behov med sele eller halsband som sitter så att hunden inte kan komma ur.

Vilka hundar tar ni inte emot?
Vi tar inte emot aggressiva hundar, hundar med extrem rädsla, hundar med extrem separationsångest eller hundar som kissar inne. Detta för att kunna hålla god harmoni och hygien på dagis. 

Vi står i kö, vilket nummer har vi och när får vi en plats?

På dagiset så tillämpar vi inget regelrätt kösystem utan när det finns en ledig plats kontaktar vi den hund vi tror kommer kunna passa in i gruppen, baserat på storlek, kön m.m. Vi har ofta många hundar på kö då vi är ett litet hunddagis som satsar på kvalité framför kvantitet. Du får gärna höra av dig igen och kolla om vi har rum med jämna mellanrum. Vi är ett litet hunddagis med många långtidskunder, det är inte jätteofta vi har lediga platser. 

Varför är det så dyrt att ha hunden på dagis?
Hos oss kostar en heltidsplats 3400kr/månad eller 3500/månad och en deltidsplats 2800kr/månad eller 2900/mån. Du lämnar din hund innan du åker och jobbar och hämtar när du slutar, i genomsnitt är hunden här 9 h per dag. På en månad är det ca 20 arbetsdagar för en heltidshund. 
3500/20/9 = 19,44
3400/20/9 = 18,89. 
Du betalar 170 -175 kr per dag eller 18,89 - 19,44 kr per timme för din heltidshund här hos oss på dagis. Då inkluderar priset moms, hyra, löner, driftkostnader, försäkring, filtar , leksaker, lokalslitage
 och alla erfarenhet och kunskap som personalen har m.m. 
En hantverkare tar ca 500/timme exl. moms, tycker du fortfarande att det är dyrt? 


 

bottom of page